2016 yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Uygulama Esasları 30 Aralık 2015 Tarih ve 29578 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi - 31 Aralık 2015

31.12.2015

Değerli Üyelerimiz, Sayın İlgililer,

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Üyelerinin vereceği değerleme hizmetlerine ilişkin 2016 yılı Gayrimenkul Değerleme Asgari Ücret Tarifesi ve Uygulama Esasları (Asgari Ücret Tarifesi), Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenmiştir. Asgari Ücret Tarifesi, 30.12.2015 Tarih ve 29578 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Asgari Ücret Tarifesi’ne (2015-2016 karşılaştırmalı) buradan ulaşabilirsiniz.

Asgari Ücret Tarifesi’nin sektördeki tahmini gayrimenkul nitelik dağılım analizine buradan ulaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere Birliğimizin Asgari Ücret Tarifesi hakkında görüşü, Birlik Üyelerinden alınan görüşlerin derlenmesi, yurtiçi ve yurtdışı örneklerin detaylıca incelenmesi ile oluşturulmuştur. Birliğimiz görüşü doğrultusunda müzakereler sürdürülmüş ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yukarıda belirtilen Asgari Ücret Tarifesi yayımlanmıştır. Gelinen noktada başta Sermaye Piyasası Kurulu ve katkıda bulunan Üyelerimiz olmak üzere konunun tüm taraflarına teşekkür ederiz.

Birliğimiz tarafından birçok kez ifade edildiği üzere, bir meslek birliği olarak Birliğimizin önceliği hiçbir zaman Üyelerinin faaliyetlerinden elde edeceği gelirin artırılması olmamıştır. Birliğimizin bu konuda önceliği; bağımsız, tarafsız, saygın ve bilimsel bir değerleme faaliyeti yapılabilmesi için değerleme hizmet bedellerinin hak ettiği seviyeye ulaştırılmasıdır. Birliğimiz bu doğrultuda, tarifenin tüm sektörde uygulanmasının sağlanması için azami özen gösterecek olup mevzuata aykırı uygulamaların titizlikle inceleneceğini belirtmek isteriz.

Saygılarımızla,

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği