Eğitim Duyuruları

TDUB, SPK Lisanslama Sınavına Yönelik Gayrimenkul Değerleme Eğitimi Eylül - Ekim 2010 Programı

Gayrimenkul değerleme uzmanlığı sınavına yönelik hazırlık eğitimi, gayrimenkul değerleme mesleğini yürüten lisanslı değerleme uzmanlarının üye olduğu “Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği (TDUB)” ve “Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB)” tarafından ortaklaşa düzenlenmektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ VE AMACI
Eğitim programı, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen yetki çerçevesinde TSPAKB tarafından 06-07 Kasım 2010 tarihlerinde düzenlenecek “Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı”na hazırlanmak isteyen, meslekle ilgili, temel bilgilere sahip ve dört yıllık üniversite mezunu bireylere yöneliktir. 

Eğitimin içeriği, sınav modülleri ve onların alt başlıklarından oluşacaktır. Ayrıca eğitimler sırasında önceki sınavlarda çıkmış sorulara ve çözümlere de yer verilecektir. 

Eğitime iştirak eden katılımcılara katılım sertifikası da verilecektir.

EĞİTİM PROGRAMI VE EĞİTİMCİLER
Eğitimler aksi belirtilmedikçe 09:00-18:00 saatleri arasında olacaktır. Eğitim programı aşağıdaki gibidir. 
 
Eğitim Tarihi Modül Adı Eğitmen Adı Süresi
25-26 Eylül Temel Finans Matematiği Dr. Ali Hepşen 16 Saat
02-03 Ekim İlgili Mesleki Mevzuat ve Etik Kurallar Dr. Erdal Köktürk 16 Saat
06 Ekim İlgili Mesleki Mevzuat ve Etik Kurallar Dr. Erdal Köktürk 3 Saat (18.00-21.00)
09-10 Ekim Gayrimenkul Değerleme Esasları Dr. Erhan Eroğlu 16 Saat
23-24 Ekim İlgili Vergi Mevzuatı Recep Selimoğlu, YMM 16 Saat
29-30-31 Ekim İnşaat Muhasebesi Recep Selimoğlu, YMM 26 Saat

KONTENJAN VE KAYIT
Kontenjan 35 kişi ile sınırlıdır ve her bir modül için tek sınıf açılacaktır. Eğitime kayıtlar Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği İktisadi İşletmesi’nin http://eys.tspakb.org.tr/basvuru/ internet adresi üzerinden yapılacaktır. Eğitim ücreti kredi kartı (mail order) veya banka ödemesi ile yapılabilmektedir. Başvuru işlemlerine ve eğitime dair bilgi almak için 
TSPAKB Telefon: (212) 280 85 67.

ÜCRETLER
Ücretler her bir eğitim için sabit olup 300 TL + KDV’dir (%18). Adaylar istedikleri modül veya modüllere katılabilirler. Eğitim ücretine öğlen yemeği, çay-kahve ikramları ve eğitim dokümanları dahildir. 

EĞİTİM YERİ 
Okalip Toplantı Hizmetleri Kuştepe Bağlantı Yolu, Şebboy Sokak No: 4 Mecidiyeköy İstanbul
Tel: (212) 212 32 55
www.okalip.com (Okalip internet sayfasında eğitim yerinin krokisi bulunmaktadır)

EĞİTİMCİLERİN ÖZGEÇMİŞİ

Dr. Ali HEPŞEN
Lisans: İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü
Lisans Üstü: İ.Ü. İşletme Fakültesi, Finans Anabilim Dalı; Tez Çalışması, “Bir Finanslama Yöntemi Olarak Menkul Kıymetleştirme: İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetleştirme ve Türkiye Uygulaması”
Doktora: İ.Ü. İşletme Fakültesi, Finans Anabilim Dalı; Tez Çalışması, “Gayrimenkul Piyasalarının Finansal Krizler Üzerindeki Olası Etkileri ve Türkiye’de Gayrimenkul Fiyat Endeksi Oluşturulmasına Yönelik Bir Model Önerisi”
Devam Eden Görevleri: İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Anabilim Dalı (Öğretim Görevliliği), Emlak Pazarı Dergisi (Dergi Danışma Kurulu Üyeliği ve Köşe Yazarlığı).
Uzmanlık Alanları: Gayrimenkul Finansmanı, Gayrimenkul Değerlemesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, Gayrimenkul Fiyat Endeksleri, Finans Matematiği, İşletme Finansı, Finansal Yönetim, Uluslararası Finans, Risk Yönetimi ve Türev Ürünler, Menkul Kıymet Analizi
Yayınları: “Gayrimenkul Piyasaları ve Finansmanı” (Literatür Yayınevi, 2010). “Bir Finanslama Yöntemi Olarak Menkul Kıymetleştirme. İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetleştirme ve Türkiye Uygulaması” (İstanbul Ticaret Odası Yayınları, 2005). “İnşaat Sektörünün Sorunları ve Yeni Bir Açılım: Mortgage ve Mortgage Sisteminin Unsurları” (Kitap İçerisinde Bölüm, 2005). “Çözümlü Finans Problemleri” (Kitap İçerisinde Bölüm, 2008). “İhmal Edilmiş Hisse Senedi Etkisi Anomalisi” (Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi, 11'nci Ulusal Finans Sempozyumu, 2007). “Housing Market Activity and Macroeconomic Variables: An Analysis of Turkish Dwelling Market Under New Mortgage System” (The American Real Estate and Urban Economics Association, 17nci Uluslararası Gayrimenkul Konferansı, 2008). “Performance Appraisal of Real Estate Investment Trusts (REITs). A Practice in Istanbul Stock Exchange” (İşletme İktisadi Enstitüsü Dergisi, 2010). Uzmanlık alanı olan gayrimenkul finansmanı, gayrimenkul değerlemesi ve ipotekli konut finansmanı (mortgage) konularında ulusal dergi ve gazetelerde yayımlanan makaleleri bulunmaktadır.

Dr. Erdal KÖKTÜRK, Lisanslı Değerleme Uzmanı 
1957 yılında Zonguldak’ta doğdu. 1974 yılında Tapu ve Kadastro Meslek Lisesini bitirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 1980 yılında harita ve kadastro mühendisi, 1982 yılında “Kamulaştırma” üzerine yapmış olduğu tez ile yüksek mühendis olarak mezun oldu. Aynı üniversitede 1996 yılında “Kadastro” konusunda “doktora“ yaptı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Emlak ve Kamulaştırma Dairesinde, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü İşletme Dairesinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Fen Dairesinde çalıştı. Kısa süreli olarak, Çaycuma, Karabük ve Safranbolu Kadastro Müdürlüklerinde teknisyen ve Beşiktaş Kadastro Müdürlüğü’nde de kontrol mühendisi olarak görev yaptı. 1989-1999 yılları arasında Şişli Belediyesi Harita Emlak ve Kamulaştırma Müdürü, 1999-2007 yıllarında Beykoz Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. 1986-1988 yılları arasında TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 2. Başkanı, 1998-1999 yıllarında da İstanbul Şubesi 2. Başkanı görevlerini yaptı. Artı Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.’de kısa süreli Danışman olarak çalıştı. Halen, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de ve Türkiye İş Bankası A.Ş. İnşaat ve Gayrimenkul Yönetimi Bölümü’nde Danışman olarak görev yapmakta ve ayrıca, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında “Mesleki Mevzuat ve Etik Kuralları” dersi vermektedir. Evli ve bir çocuğu bulunmaktadır. 

Dr. Erhan EROĞLU
1975 İstanbul doğumlu olan Eroğlu, İstanbul Üniv., İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nden 1999 yılında mezun olmuştur. 2002 yılında Marmara Üniv., Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü, Bankacılık Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlanmıştır. Aynı okul ve bölümde Doktora eğitimine başlamış ve 2007 yılında “Alternatif Mortgage Teknikleri ve Türkiye Uygulaması” tezi ile tamamlamıştır. Doktora eğitimim devam ederken, Albaraka Türk Katılım Bankasında Uzman Yardımcısı olarak çalışan Eroğlu, sonrasında, Kadir Has Üniversitesi’nde, Prof.Dr. İlhan Uludağ’ın asistanı olarak çalışmaya başlamış ve doktora eğitimim bitene kadar bu görevini sürdürmüştür. 2008 yılından bu yana Halk Bankası’na ve Maltepe Üniv. Mortgage Uzmanlığı sertifika eğitimi vermektedir. Ayrıca, SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavına yönelik 4 farklı hazırlık kitabı, Dr. Feyzullah Yetgin ile yazdığı “Proje Değerlemesi” isimli kitapları bulunmaktadır. Bunların dışında Uluslararası Hakemli Dergide yayınlanmış 2 makalesi bulunan Eroğlu değerleme konusunda 2007’den beri çeşitli kurum ve bankalarda eğitimler vermekte ve aynı zamanda çeşitli Üniversitelerde Yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Recep SELİMOĞLU, YMM
1960 yılında Sivas ili Zara ilçesinde doğdu ve 1977 yılında İstanbul Vefa Lisesi’ni bitirdi. 1981 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1978 yılından itibaren özel sektörde ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalıştı. 1989-1993 yıllarında Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği şube yöneticiliği ve 1994-1996 döneminde İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO ) Disiplin Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1998 yılında sınavla Yeminli Mali Müşavir unvanını aldı. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) İstanbul Şubesinin, inşaat ve kooperatif işletmelerinde muhasebe ve vergi uygulamaları konulu eğitim seminerlerinde 14 yıl eğitmen olarak görev aldı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisanslama sınavlarına yönelik İnşaat ve Gayrimenkul Muhasebesi ve İlgili Vergi Mevzuatı konularında eğitmenlik yaptı. İnşaat işletmelerinde, Konut Üretim ve Yapı Kooperatifleri ile üst birliklerinde müşavirlik hizmetleri verdi. Çeşitli dergilerde yayınlanmış mesleki makaleleri yanında, “Konut Yapı Kooperatifleri”, “İnşaat İşlerinde ve Yapı Kooperatiflerinde Vergilendirme Uygulamaları” ve “İnşaat işlerinde Vergi ve Muhasebe Uygulamaları” adlı yayınlanmış 3 kitabı bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak Dış Ticaret ve Emlak Yönetimi bölümlerinde, muhasebe / inşaat ve gayrimenkul muhasebesi derslerini vermektedir. Halen Yeminli Mali Müşavir olarak görev yapmaktadır.