Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Üyelerimizin Statü Gereği Üyelikten Ayrılmak İstemeleri Durumunda Yapılacak İşlemler Hakkında Duyuru - 30 Mayıs 2014

30.05.2014

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Üyelerimizin Statü Gereği Üyelikten Ayrılmak İstemeleri Durumunda Yapılacak İşlemler Hakkında Duyuru

Sayın Üyelerimizin dikkatine,

Statümüzün 8.maddesinin 4.fıkrasında; “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan değerleme uzmanlarının Birliğe üye olmaları ihtiyaridir.  Ancak Kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevleri sona eren değerleme uzmanlarının Birliğe üye olmak için üç ay içinde Birliğe başvurmaları zorunludur.” hükmü yer almaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığı için Birlik üyeliğinden ayrılmak isteyen değerleme uzmanlarının; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığına dair, kurumun antetli kağıdına yazılmış,

-       Kurumda çalışılan sürenin

-       Çalışılan birim/bölümün

-       Görev unvanın

-       Emekli Sandığı keseneğinin yapıldığının,

belirtildiği detaylı resmi yazıyı bir dilekçeye ekleyerek, Birliğe başvurması ve kamu kurumu çalışanı olduğunu ibraz edip, Statünün 8.maddesinin 4.fıkrası gereği Birlik üyeliğinden ayrılmak istediğini beyan etmesi gerekmektedir.

Dilekçe metni:

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği'ne,

Birlik Statüsünün 8.maddesinin 4.fıkrası gereği, ekte ibraz etmiş olduğum kamu kurum/kuruluşunda çalışmam nedeniyle, kamudaki görevim sona erinceye kadar Birlik üyeliğinden ayrılmak istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim. 

Ad-Soyad / İmza

TC Kimlik No.
Lisans No.
Çalıştığı Kurum/Kuruluş :

Ek:Kamu kurumunda çalıştığını ibraz eden kurum yazısı

Diğer yandan, 02 Nisan 2014 Tarih ve 28960 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Statüsü’nün Geçici 2’inci maddesi aşağıda gösterilmiştir.

Statünün Geçici 2’inci maddesi gereği, 02 Nisan 2014 tarihinden önce yürürlükte bulunan Birlik Statüsü hükümleri uyarınca, yerine getirilmeyen mali yükümlülüklerin 02 Nisan 2014 tarihinden başlamak üzere üç ay içinde yerine getirilmesi gerekmektedir.

Belirtilen yükümlülüklerin 02 Temmuz 2014 tarihine kadar yerine getirilmemesi halinde, Statünün Geçici 2’nci maddesinin 2’nci fıkrası uygulanmak durumunda kalınacaktır.

Gereğini bilgilerinize rica ederiz.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği

 

 

Üyelik

MADDE 8- (1) Değerleme uzmanları, gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansını almaya hak kazandıkları tarihten itibaren üç ay içinde birlik tarafından belirlenen bilgi ve belgelerle birlikte Birliğe üyelik için gerekli başvuruyu yapmakla yükümlüdürler. Anılan yükümlülüğe uymayanların lisansı Kurulca iptal edilir.

(4) Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan değerleme uzmanlarının Birliğe üye olmaları ihtiyaridir. Ancak Kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevleri sona eren değerleme uzmanlarının Birliğe üye olmak için üç ay içinde Birliğe başvurmaları zorunludur. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığı için üye olmayan değerleme uzmanları, Birliğe üye olmadıkları sürece birlik tarafından sağlanacak haklardan yararlanamazlar ve genel kurullara katılamazlar. Kendi isteğiyle Birliğe üye olan kamu kurumu ve kuruluşlarında çalışan değerleme uzmanları, Birlik üyeliğinin getireceği hak ve yükümlülüklere tabi olup bu yükümlülükleri yerine getirdikleri sürece genel kurullara katılabilir ve oy kullanabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarının iştiraki olup, Kurul tarafından değerleme kuruluşu olarak yetkilendirilen kuruluşlarda çalışanlar bu madde kapsamında değerlendirilmezler.

 

Mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi

GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu Statünün yayımı tarihinden önce yürürlükte bulunan Birlik Statüsü hükümleri doğrultusunda üyeliğe giriş aidatı, yıllık aidat veya yıllık katkı payı borcu veya benzeri ödenmemiş ve tahsili gecikmiş mali yükümlülükleri bulunan değerleme uzmanları veya değerleme kuruluşları bu mali yükümlülüklerini bu Statünün yayımından itibaren üç ay içinde yerine getirir.

(2) Birinci fıkrada belirtilen yükümlülüğü süresi içinde yerine getirmeyen değerleme uzmanları, bu Statünün yayımı tarihinden önce yürürlükte bulunan Birlik Statüsü uyarınca Birlik üyeliği sıfatını kazanmış olsalar dahi Birlik üyelikleri başka bir işleme gerek olmadan düşer ve bu yükümlülüklerin süresi içinde yerine getirilmemesi halinde bu kişilerin lisans belgeleri Kurul tarafından iptal edilebilir. Halihazırda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olup bu hususu Birliğin belirlediği esaslara göre belgeleyen değerleme uzmanları için bu fıkra hükmü uygulanmaz. Bunların üyeliklerine dair Statünün ilgili hükümleri dikkate alınır.